3+1 Oda Eşya Depolama
Az eşya ile sadeleşmiş bir hayat mottosu olan minimalist hayat Türkiye’de son yıllarda benimsenen bir yaşam biçimidir Minimalist yaşamda sadece kullanılacak olan eşyalara sahip olunmaktadır ve böylece eşya bağımlılığı olmadan daha sade bir hayat tarzı benimsenir. Minimalist hayat tarzında yaşamak isteyen kişiler maddi değeri olan ya da manevi değeri olan hatıra eşyaları da depolama yoluyla saklamaktadır. Ev eşyası depolama hizmeti veren firmalar minimalist yaşamak isteyen ama bazı eşyalarından ayrılmak istemeyen kişilerin eşyalarını depolama fırsatı vermektedir.
Ev eşyası ya da ofis eşyasını depolamak isteyen kişilerin bu ihtiyacını karşılamaya yönelik hizmet veren eşya depolama şirketleri her tür ve her ölçüde eşyaları depolamaktadır. Depolama yapmak isteyen kişinin eşyasına göre 1 oda eşya depolama hizmetinden 3+1 oda eşya depolama ya da daha geniş evlerin eşya depolaması yapılmaktadır.
Eğitim için ya da iş için şehir değişikliği ya da ülke değişikliği yapacak kişiler evlerini taşımayı düşünmedikleri zaman da ev eşyalarını ev depolama şirketlerinde depolarlar. Home office ya da freelance çalışan kişiler bir ürün satıyorlarsa sattıkları ürünün stoğunu evlerinde depolayacakları bir yer yok ise bu sorunun çözümü de eşya depolama şirketleri olmaktadır. Kişi elindeki ürünün stoğunu depolarda muhafaza edebilmekte ve istediği zaman ürününü depodan alıp satışını yapabilmektedir.
3+1 Oda Eşya Deposu
Uzun vade ya da kısa vadede eşya depolama hizmeti almak isteyen kişiler sonradan tatsız bir durum ile karşılaşmamak için dikkat etmesi gerekene bazı konular vardır. Depolanacak eşyaların depolama hizmeti alınmadan önce depolama yapacak şirket yetkilisi ya da şirket eksperi tarafından görülmesi gerekmektedir. Yetkili ya da eksper depolanacak olan eşyaların ne tür eşyalar olduğunu ve eşyaların miktarını önceden tespit ettiği takdirde buna göre bir depo ayarlanabilmektedir. Depolanacak eşyalar sadece beyaz eşya ise farklı bir depoda ya da sadece mobilya ise farklı bir depoda depolanabilir.
Depolanacak olan eşyalara belli dönemde ihtiyaç olma ya da eşyaları kullanma durumu var ise bu durum da depolama şirketine hizmetten önce belirtilmelidir. Böyle bir durumda depolama şirketi eşyaların depolanma sırasını da bu duruma göre ayarlayabilir. Eğer depolanan eşyaların içinden belli dönemlerde alınacak eşyalar var ise bulunulan yere yakın bir depo seçilmesi daha iyi olacaktır.
Eşyaların paketlenmesi ve depoya nakliyesinin kim tarafından yapılacağı da önceden belirlenmelidir. Aksi takdirde depolama günü sorunlar çıkabilir ve depolama hizmeti gecikebilir. Depolanacak olan eşyaların neler olduğu açık ve şeffaf bir biçimde depolama şirketine bildirilmelidir.
Eşyaların depolanacağı yerin önceden gidip görülmesi ve eşyalar depolandıktan sonra da görülmesi sonradan çıkabilecek sorunların engellenmesini sağlamaktadır. Ayrıca eşyaların depolandığı deponun anahtarının depolama şirketinde ve eşya sahibinde bulunması gerekmektedir.
Eşyaları depolanacak olan kişinin deposu farklı bir kişinin eşyaları ile paylaşılacaksa bu konu da her iki eşya sahibine bildirilmelidir. Örneğin 3+1 oda kiralık eşya deposu alan olarak geniş bir depodur ve bu depoya 2 adet 1+1 ev eşyası depolanabilir. Bu şekilde iki ayrı depolama işi tek depoya yapılırken iki eşya sahibine de bilgi verilmeli ve izin alınmalıdır.
Depolama şirketi ile eşya sahipleri arasında mutabakata varılan şartları içeren yazılı bir sözleşme hazırlanmalı ve sözleşme taraflarca imzalanmalıdır. Sözleşmede depolanan eşyaların listesinin de sözleşmede bulunması daha iyi olur.
3+1 Eşya Depolama Fiyatları
Eşya depolama fiyatları 3+1 oda eşya depolama fiyatları ve farklı eşya depolama türleri olmak üzere farklı fiyatlarda olmaktadır. Eşya depolama fiyatını belirleyen birinci sıradaki etken depolama süresinin ne kadar olacağıdır. Eşya depolama için sabit bir süre yoktur ve bu süre eşya depolayan kişinin durumuna göre değişir. Belirlenen sürenin uzaması halinde eşya depolama şirketi ile yeni süre ile ilgili görüşülmektedir. Eşya depolama firmaları belirlenen sürede alınmayan depodaki eşyaların sahiplerinin almaması halinde bir zaman aşımı süresi belirlerler. Bu zaman aşımı süresinde alınmayan eşyaların deposu boşaltılır.
Yurt dışında ise belirlenen ve daha da aşan sürelerde alınmayan depolardaki eşyalar açık arttırma ile satılmaktadır. Türkiye’de henüz böyle bir uygulama bulunmamaktadır. Eşya depolama hizmetini alan kişi belli bir süre sonra eşyalarını almıyor ise ve depo kirasını da ödemiyor ise eşya depoları hukuki yollara başvurarak gerekli işlemleri yapmaktadır.