Eşya Depolama Nedir?
Birçok insan şehir hayatında birçok kez ev ve işyeri değiştirmektedir. Bu değişimler de ister istemez eşyaları fazla gelebilmekte yahut boşa eşya çıkmaktadır. Bu dönemde eşyalarını koyabileceği ve saklayabileceği bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Birçok insan bu dönemde eşya depolama nedir eşya depolamak firmalarında nelere dikkat etmelidir konularını araştırarak ihtiyacına doğru bir firmadan gidermeyi düşünmektedir.
Birçok nakliyeci tarafından eşya depolama hizmeti verilmektedir. Eşya depolama hizmeti ev ofis fuar ve benzeri eşyaların belli bir süreliğine ambalajlanıp muhafazalı bir alanda tutulması ve bunun karşılığında belli bir ücret talep edilmesidir. Eşya depolama hizmetleri betonarme depolarda yahut bazı firmaların prefabrik depo alanlarında olabilmektedir. Ülkemiz genelinde eşya depolama ihtiyacı doğrultusunda depolama alanları da bir hayli artmış durumdadır.
Eşya depolama ihtiyacı olan bireylerin eşya depolama nedir ve eşya depolama da nelere dikkat edilmelidir bu konuları araştırarak işinde tecrübeli ve tam donanımlı deposuna depolama firmalarına başvurmaları önerilmektedir. Zira doğru depolama alanları eşyalarınızı her türlü zarardan korurken yanlış depo seçimin eşyalarınızın nemde rutubette yahut herhangi bir dıştan gelebilecek zararda yıpranmasına zarar görmesine neden olacaktır.
Eşya Depolama Aşamaları Nelerdir?
Depolama hizmetleri başlı başına teferruatlı ve çok aşamalı bir süreçtir. Kolay gibi görünse de özellikle büyük şehirlerde depolama trafiği oldukça fazla ve buna bağlı olarak da dikkat gerektiren bir iştir. Genel itibariyle depolama süreci 5 ana başlık altında incelenebilir. Birinci aşama depoya getirilen ürünün adlandırılması kontrolü ve kontrolüne göre listeye kaydedilip özel hazırlanmış olan eşya türü ve adeti içeren listenin yapılarak eşyaların türüne göre ambalajlanması yapılmaktadır.
İkinci aşamada eşyaların listelerinden yola çıkılarak sınıflandırılması ve bu sayede depolanacak alanına karar verilerek depo personelleri tarafından depolanacak alana götürülmesidir. Hizmet randevusunun oluşturulması ve siparişlerin alınmasıdır. Üçüncü aşama olarak değerlendirilebilir. Bu aşamada firmamıza ait Exper tarafından eşyaların ön bilgileri alınmakta ürünler için bir organizasyon planı hazırlanmaktadır.
Dördüncü aşamada ürünlerin dışarıdan gelebilecek zararlara karşı ambalajlanması ve paketlenmesi gerekiyorsa koruma önlemlerinin kararlaştırılarak istifleme bölgesinde yerlerine yerleştirilmeye hazır hale getirilmesidir. Beşinci aşamada ise genelde nakliyat firmalarının yapmış oldu eşyaların yüklenmesi bulunduğu alanlardan depolama alanına getirilmesi depolama sürecinin bitiminde de ürünlerin eşyalarını depolama alanında istenilen adrese teslim edilmesidir.
Bu süreçler eşya depolama nedir sorusunun bir yanlısı olarak detaylı bir şekilde gösterilebilmektedir. Eşya depolama hizmetlerinde bütün aşamalara oldukça kritiktir. Eşya miktarı eşya sınıfı eşyalarını depolanmasında dikkat edilmesi gereken unsurlardandır. Eşya depolama için hizmet beyanında bulunan müşterinin evine Eksper giderek depolanacak eşyaların analizinin yapılması hem yerlerinin hazırlanması hem de bu ürünler için uygun ambalaj malzemelerin hazırlanması için hayati önem taşımaktadır.
Eşya Depolama Hangi Eşyaları Kapsar?
Nakliye firmalarının eşya depolama nedir sorusundan daha çok neler depolanabilir sorusu ile karşılaşıldıgı büyük bir gerçektir. Zira her malzeme depolanamaz. Bu nedenle ev ofis var eşyaları depolanırken bazı kriterler aranmaktadır. Gerek depolama gerekse eşyaların kendilerine ve çevreye zarar verme potansiyeli olması durumunda bu depolama işlemi oldukça başarısız ve maliyetli olacağın da bu konuda Titiz davran olmaktadır.
Ev eşyaları ofis eşyaları fuar taşımacılığında stant ve benzeri eşyalar depolamaya müsait olsa da ev eşyalarının yahut ofis eşyalarının içerisinde bulunan gelen özel saklama koşulları isteyen gerekse yanıcı parlayıcı ve patlayıcı özellikte olan malzemelerin depo alanlarına kabul edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle depo alanlarından kabul edilebilecek eşyalar özenle seçilmektedir ve kontrolü yapıldıktan sonra ancak depolama işlemi için onaylanmaktadır.
Eşya depolama nedir ve hangi eşyalar depolanabilir kısaca açıklaması yapılacak olursa evde kullanmakta olduğunuz koltuk mobilya ve benzeri paketlenmesi halinde kendilerine ve çevresindekileri ne zarar verme potansiyeli olmayan eşyalar depolama alanlarına kabul edilmektedir. Nakliye konusunda araçlara kabul edilebilen bütün ev ofis fuar eşyaları işyeri eşyaları depolama alanlarına kabul edilmektedir.
Ev mobilyaları, ofis mobilyaları, evraklar, kıyafetler, mutfak araç gereçleri depolama alanlarında güvenli bir şekilde depolanabilir. Eşyalarınızın depolama alanlarında ne şartlarda depolanacak onu öğrenmek için depolama firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Depolanacak malzemelerin depoya alımından önce Exper tarafından kontrolü yapılırken depoya kabul edilip edilmeyeceği de müşteriye aktarılır ve bu sayede müşteri de hangi ürünün depoya alınacağını hangisinin almayacağını baştan öğrenmiş olmaktadır.
Eşya Depolama Hizmetlerinde Biz Neler Yapıyoruz?
Firmamız alanında tecrübeli büyük bir ekiple çalışmakta olup gerek araç filosu gerekse depolama alanlarıyla sektörün önde gelen isimlerinden biridir. Firmamızda eşyalarınızın güvenle depolanması için eşya depolama nedir sorusunun detaylı cevapları uygulamalı olarak müşterilerimize gösterilmektedir. Firmamız Eksper hizmeti ile ön bilgilendirme ve ön kayıtlar konusunda hizmet vermektedir. Tüm eşyalarınızı evinizde iş yerinizde ambalajlı ara depolama alanlarına getiriyoruz.
Kamera sistemi olan depo alanlarımıza koyarak 7/24 hem firmamız tarafından hem müşteriler tarafından eşyaların görünmesi sağlanır. Tüm eşyaların taşıma ve depolama aşamasında sigorta ile güvence altına alınır. Özel paketleme yapılara müşterinin tüm eşyalarına paketleme konusunda çözümler üretilir. Eşya depolama nedir nasıl yapılması gerekir sürekli eğitimi verilerek personellerimizin en iyi nakliye ve depolama hizmetini vermesi sağlanır.